Fotograferna Theo Elias och Nathalie Chavez får Gamleby Photo Grant för att skildra Tjustbygden under coronapandemin

Fotograferna Theo Elias och Nathalie Chavez har tilldelats Gamleby Photo Grants särskilda stipendium för att skildra Tjustbygden under coronapandemin. Resultatet kommer att presenteras i en utställning i Västervik våren 2021.*

”Vad symboliserar hemmet? Är det en bostad, ett tillfälligt skydd, eller under dessa tider – ett fängelse?” – Theo Elias

Theo Elias är en fotograf och konstnär bosatt mellan Göteborg & Stockholm. Han har en examen i Bildjournalistik från Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö samt en master i fri konst fotografi från Akademin Valand. Theo arbetar i den personligt dokumentära traditionen och har även varit assistent till fotografen Anders Petersen. 2019 var han vinnaren av Photo London & La Fabrica Dummy Award med sitt projekt ’Smoke’, ett arbete som även blev nominerad till Svenska Fotobokspriset 2020.

Foto: Nathalie Chavez

”Jag vill förmedla och utrycka känslorna eller tankarna vi i tjust på ett eller annat sätt gått och burit på under denna tid. ”

Nathalie Chavez är yrkesfotograf och bosatt i Västervik. Hon har studerat fotografi på Kulturama i Stockholm och är examinerad yrkesfotograf vid Fotoskolan i Gamleby. Hon har deltagit i samlingsutställningar på bland annat Fotografins hus i Stockholm och Arbetets museum, Norrköping, samt haft separatutställning på Wimmerströmska gården i Västervik, Lofta Caffè i Gamleby & på Ateljé Kvarngatan i Västervik.

Theo Elias
Nathalie Chavez

Läs mer om fotograferna på www.theoelias.se och www.nathaliechavez.se.

*Förutsatt att rådande omständigheter tillåter detta.