Nathalie Chávez visar Från mörker till ljus

2020 mottog fotografen Nathalie Chávez Gamleby Photo Grant för att skildra Tjustbygden under coronakrisen vilket resulterade i utställningen ”Från mörker till ljus” som nu visas på Slottsholmen i Västervik.


Utställningen öppnar med fotografen på plats lördagen 17 april kl. 10.00-14.00. Utställningen är därefter öppen tis-lör 08.00-20.30 samt sön-mån 08.00-16.00 fram till den 16 maj.

Från mörker till ljus
Corona har tagit uttryck på så olika sätt. För någon har det varit den värsta tiden, för någon annan har det inneburit den bästa. Jag själv fick uppleva det värsta i ett tidigt skede av pandemin och jag förlorade min mor i sviterna av covid-19. En tid som inte kan beskrivas med ord men kanske i bild.
Jag har mött människor under pandemin, ställt frågor
om hur de mår, vad de saknar, vad de är rädda för, vad de känner, tänker och gör. Deras svar har sedan givit mig funderingar, tankar och känslor som jag sedan gestaltat med min kamera.
Kramen är det varenda människa har sagt att de saknar. Den som vi innan pandemin tog för given. Kramen som jag borde givit min mor innan det var försent, kramen som många aldrig kommer ge till de som försvann under denna period. Men förhoppningsvis ska vi en dag få kramas igen, vi som finns kvar.
Vissa har valt att isolera sig för att skydda sig själva, någon de håller kär eller kollektivet. Andra har varit livrädda för att gå ut och därför levt i absolut isolering.

Under detta fotoprojekt har jag mött så mycket kärlek och värme. Nu går vi från mörker till ljus.

www.nathaliechavez.se